Inspiration och nyheter

Bok: Rensa i röran

Författare: Karen Kingston

Den tryckts inte längre på svenska tyvärr... men hör dig för bland vänner, kanske känner du någon som har boken, kanske finns den på biblioteket.

Feng Shui - "bitarna" kan du hoppa över, om du inte skulle råka det finna intressant förstås. Boken inspirerade mig att släppa taget känslomässigt och uppskatta att leva med så få prylar som möjligt, att fokusera på att endast umgås med personer som jag uppskattar och gärna vill ge av min tid till, med mycket mera.

TV-serien Food Revolution

Jamie Oliver :: Food revolution

Jag såg serien som handlade om att Jamie Oliver besöker Huntington i USA och engagerar sig för att fler ska bry sig om matlagning. Fina avsnitt och det inspirerade mig väldigt mycket till att söka lust i matlagningen.

Efter att ha testat på att tillaga några av recepten som finns med i Jamie Olivers receptapp, så var lusten och självkänslan igång. Jag som inte spenderat tid i köket som liten, om inte det var för att komma in och äta… vände om helt när jag var ~25?

Film: Hungry for change

Efter att ha fått upp intresset för mat, vad jag stoppar i min kropp helt enkelt så var jag aktivt öppen för intryck kring hälsa och matlaning när filmen Hungry for Change screenades gratis online i 1-2 dagar, när filmen hade premiär. Den är så bra att jag direkt efter att ha sett den köpte och laddade hem den i digitalt format, både för att enkelt kunna ge bort den till nära och kära, och för att jag verkligen ville stödja ett så välproducerat projekt som verkligen engagerade.

Filmen Superjuiced

Om du är taggad, hoppa direkt på och titta på superjuiced! Jag planerar att testa på att juice:a i 28 dagar och det är denna film som inspirerat mig till att göra det.

Det finns flera appar ifrån Jason Vale där du hittar många goda recept och även 3, 5 och 28-dagars förslag till upplägg för dig som vill testa på att juice:a en lite längre period.

The funky fresh juice book

Boken följde med när jag köpte min juicecentrifug. Den är mycket lättläst, full med schyssta recept. Jag upplever den också som estetiskt tilltalande. Ibland liite väl barnslig(?), men fin och väl genomarbetad.

Food matters TV

En tv-kanal / stream-kanal, där du kan se mängder av inspirerande filmer, bl.a. de jag nämnt här ovan, för en mindre prenumerationsavgift. Jag skulle väldigt gärna dela på kostnaden för att ha ett konto där med någon, om det finns någon som är intresserad av det som jag känner? :)

Åk på hälsoresa!

Hälsoreseguiden listar hälsoresor. Varför inte komma iväg till en resort där du kan dricka grönsaksjuice som någon annan tar hand om att göra iordning, du kan fokusera på att träna, njuta av värmen... Det låter underbart!