Maskiner & Verktyg

Efter att ha lagt flera spridda timmar och en hel helg på att läsa recensioner, kolla youtubeklipp med både säljmaterial och privatpersoners inspelade hemmavideor… och efter att ha läst på om hur centrifuger och andra apparater skiljer sig åt.. så har jag kommit fram till att det här är den bästa juice-centrifugen, som vi har råd med som privatpersoner.

philips juicecentrifug hr1871

Philips hr1871. HR 1869 är nästan samma, den har bara lite svagare motor, vilket förmodligen innebär en minimal skillnad. Jag har själv köpt mig en philips HR1871. Jag är superdupernöjd. Den är så lätt att diska som de försöker visa på, även om det tar mig 1,5-2 minuter istället för 1, men det är för att jag är en långsam person. :)Har beställt en ”Nutribullet” som jag får hem i slutet av nästa vecka, och återkommer med vad jag tycker om den. Jag planerar att använda dessa två tillsammans till vissa juicer. Nutribullet:en lämpar sig för att mixa i ingredienser som bara flyger iväg i en centrifug, t.ex. små spenatblad, eller egentligen alla gröna blad, vindruvor

Omdöme efter en längre tids användning (~1år)

Nöjd. Det står numera en likadan i köket på kontoret där jag arbetar.

Jag undviker att köra "smått", så som t.ex. spenatblad i denna maskin. Jag har en mixer, en nutribullet, som jag är väldigt nöjd med, så mindre råvaror som just vindruvor och spenatblad, lägger jag direkt i behållaren som jag sedan fyller på med juice.

En gång var jag med om att någonting fastnade så att det som absolut inte fick hända hände, locket lättade någon milimeter och det skvätte helt galet ut från maskinen i någon sekund. Något måste fastnat ordentligt i mitten och skapat tryck. Jag var lite frustrerad och arg just under det tillfället, men den är så bra att jag struntade i att reklamera den, tänkte att "är det värt besväret?!" och har använt den många gånger sedan dess utan problem. Mina öron är bara lite mer spetsade nu, stänger av om jag skulle höra det minsta som indikerar att något har fastnat.

Jag upplever den definitivt som enkel att diska. Jag är inte lika snabb som personen i deras reklamfilm, men det är definitivt en väl genomtänkt design, ända in på instruktionsmanualen. Jag fick med Receptbok ifrån Jason Vale när jag köpte den ifrån Net on Net, vet inte om det är vissa återförsäljare, eller ifall de kanske hade kampanj på några exemplar.

Jag har haft en annan maskin tidigare. Jag var väldigt nöjd med den, jag gissar att de flesta modeller är bra.

Jag saknar att kunna använda en kompost-redo tunn påse där skräpet kommer ut, det finns inte, vad jag vet, någon påse som passar med denna cirkelformade behållare, men det är det värt, den är helt klockren när det gäller att juice:a hela apelsiner (skalade givetvis!), äpplen, mängder med morötter. Jag gör gärna mycket åt gången och fryser ner och har även till senare på dagen, så för mig är det väldigt trevligt och värdefullt att snabbt kunna centrifiguera större mängder råvaror.

En dag ska jag prova "slowjuicer". Jag tänker mig att det kan vara avkopplande att använda om en har tid. :)

Den ska tåla maskindisk... och det gör den, men plasten blir missfärgad på insidan, känns synd men spelar verkligen ingen roll.

Har jag, och skulle jag rekommendera den här produkten? Yuep!